Ilmanvaihdon Mittaus ja Säätö

Tarjoamme ilmanvaihdon mittaus- ja säätötyöt ammattitaidolla aina yksittäisestä asunnoista suuriin kiinteistökokonaisuuksiin asti. Tarjoamme ilmanvaihdon mittaus- ja säätöpalvelua Jyväskylän lisäksi myös koko Keski-Suomen alueella. 

Ota yhteyttä sivun alalaidassa olevalla lomakkeella ja pyydä tarjous. 

Miksi ilmanvaihdon säätö kannattaa?

Ilmanvaihdon mittauksella ja säädöllä varmistetaan, että ilmaa liikkuu oikea määrä oikeissa paikoissa, jolloin ilmanvaihto palvelee ihmisiä ja rakennuksia tarkoituksensa mukaisesti. Säädön yhteydessä mitataan myös rakennuksen alipaineisuus ulkoilmaan nähden, jolloin varmistutaan, että ilmanvaihto on säädetty oikein (Tulo-Poisto -ilmanvaihto).

Oikein säädetyllä ilmanvaihdolla voidaan saada myös huomattavia säästöjä energiakustannuksissa, kun ilmanvaihto on säädetty sopivalle tasolle eri käyttötilanteisiin, eikä kanavistolla ja venttiileillä turhaan rajoiteta ilman liikkuvuutta. 

Ilmanvaihdon säädön yhteydessä laitamme myös ilmanvaihtokoneen asetukset kuntoon, jolloin se palvelee oikein kaikissa käyttötilanteissa kaikkina aikoina.

 

Mitä haittaa on säätämättömästä ilmanvaihdosta?

– Riittämättömän ilmamäärän seurauksena rakennuksen kosteus- ja hiilidioksiditasot nousevat. 

– Liian suuren alipaineen aiheuttamia haittoja ovat mm. korvausilman kulkeutuminen tiloihin hallitsemattomasti. Yleisimpiä reittejä ovat vuodot rakenteissa, ikkunoiden välit, takat yms. 

– Huono energiatehokkuus: Ilmanvaihtokoneet saattavat käydä liian suurella teholla väärissä paikoissa/väärinä aikoina. Ilmanvaihto on säädetty huonosti rajoittaen liikaa ilman kulkua joko säätöpelleillä tai venttiileillä, ja näin ollen ilmanvaihtokonetta joudutaan käyttämään liian suurella teholla, jotta ilma vaihtuu suunniteltujen ilmamäärien mukaan. 

OTA YHTEYTTÄ:

Keski-Suomen Puhdas Ilma Oy

Sekametsä 19 A 2 , 40270 Jyväskylä

info@ks-puhdasilma.fi

044-9708589